calismabarisi@gmail.com
Shadow

Etiket: GİZLİLİK

İşveren Çalışanın Kurumsal E-Postasını İnceleyebilir mi?

İşveren Çalışanın Kurumsal E-Postasını İnceleyebilir mi?

Bilişim Hukuku, İş Hukuku, İşverenin Haklı Feshi
İşveren Kurumsal e-posta içeriğini inceleyebilir mi? İşyerlerinde artık en önemli iletişim aracı e-posta ile iletişim haline gelmiştir, gün geçtikçe e-postanın gücü artmakta mahkemelere delil olarak kullanılmakta, hatta artık kep adresine gelen postalar tebligat olarak kabul edilmektedir.  Bu yazımızda bir çalışanın kurumsal e-postalarının içeriğinin işveren tarafından incelenmesi ve bu inceleme sonucu elde edilecek bulguların kişisel veri olup olmadığı işverenin bu bilgileri işçi aleyhine kullanıp kullanamayacağı üzerine verilen anayasa mahkemesi kararından bahsedilecektir. Olay; Çalışan Avukatlık Ortaklığında avukat olarak çalışmaya başlamış, çalışana ortaklık ismiyle "av.tr" uzantılı kurumsal bir e-posta verilmiştir. Kurumsal e-posta bilgi, trafik ve içerikleri işverene ait sunucu üz...
KVKK Kapsamında Verbis’e Kayıtta Sona Gelindi

KVKK Kapsamında Verbis’e Kayıtta Sona Gelindi

İş ve Sosyal Güvenlik
Yazar;Alper YILDIRIM 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“Kanun”) 16 ncı maddesine göre kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının kişisel veri işlemeye başlamadan önce Veri Sorumluları Siciline (“Sicil”) kaydolması gerekmektedir. Bu kapsamda, Başkanlığımızca Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (“VERBİS”) hazırlanmış olup veri sorumluları bu sisteme kayıt olacaklardır. VERBİS; kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin, kişisel veri işlemeye başlamadan önce kaydolmaları gereken ve işlemekte oldukları kişisel verilerle ilgili kategorik bazda bilgi girişi yapacakları bir kayıt sistemidir. Kişisel Verileri Koruma Kurumunun (“Kurum”) internet sitesi olan www.kvkk.gov.tr aracılığıyla giriş yapılır. Ekrana gelen sayfada yer alan VERBİS butonuna tı...